ІПМ НАНУ ім. І.М.Францевича
 
Конференції

Про оголошення конкурсу на заміщення посади директора Інституту проблем матеріалознавства ім. І. М. Францевича НАН України

5.7.2024 Новини ІПМ

Відповідно до свого Статуту та Методичних рекомендацій щодо особливостей обрання керівника державної наукової установи, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 р. № 998 «Деякі питання обрання та призначення керівника державної наукової установи», Національна академія наук України оголошує конкурс на заміщення посади директора Інституту проблем матеріалознавства ім. І. М. Францевича НАН України.

Оголошення опубліковано на порталі НАН України  (https://www.nas.gov.ua/UA/Messages/Pages/View.aspx?MessageID=11530)

Відповідно до Статуту НАН України та Статуту Інституту проблем матеріалознавства ім. І. М. Францевича НАН України право висунення кандидатів на посаду директора Інституту мають: Президія НАН України, Бюро Відділення матеріалознавства НАН України, члени НАН України, Вчена рада Інституту, колективи наукових відділів Інституту проблем матеріалознавства ім. І. М. Францевича НАН України. Кандидатом на посаду директора наукової установи не може висуватися особа у випадках, передбачених частиною третьою статті 9 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» та Основними принципами організації та діяльності наукової установи НАН України, затвердженими Постановою Президії НАН України від 29.09.2021 № 291 (п. 4.4., розділ ІV).

Кандидат на посаду директора Інституту проблем матеріалознавства ім. І. М. Францевича НАН України має вільно володіти державною мовою, мати науковий ступінь доктора наук або доктора філософії і стаж роботи на посадах наукових працівників та (або) науково-педагогічних працівників не менш як 10 років.

Вносячи до Відділення матеріалознавства НАН України пропозиції на посаду директора Інституту проблем матеріалознавства ім. І. М. Францевича НАН України для участі у конкурсі слід подати такі документи:

  • письмову згоду на балотування, в якій зазначається інформація про застосування або незастосування до претендента обмежень, установлених частиною третьою статті 9 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність»;
  • анкету наукового працівника (особовий листок з обліку кадрів) з фотокарткою;
  • автобіографію;
  • копії ідентифікаційного номеру платника податків, першої сторінки паспорта (засвідчену претендентом), трудової книжки, дипломів про вищу освіту, присудження наукових ступенів та атестатів про присвоєння вчених звань;
  • список наукових праць;
  • довідку про проходження попереднього, періодичного та позачергового психіатричних оглядів встановленого порядку;
  • довідку про відсутність (наявність) судимості;
  • інформаційну довідку з Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення;
  • згоду на збір та оброблення персональних даних.

Копії документів, які подаються претендентом (крім копії паспорта), мають бути засвідчені в установленому порядку.

Прийом документів претендентів здійснюється Відділенням Матеріалознавства НАН України протягом двох місяців від дня оприлюднення оголошення до 05 вересня 2024 року за адресою: вул. Володимирська, 54, м. Київ.

Дату проведення виборів директора Інституту проблем матеріалознавства ім. І. М. Францевича НАН України буде визначено після завершення прийому документів претендентів і повідомлено на офіційному веб-сайті інституту.